Вибори у Британії: опитування виявило лідера на пост премʼєра

Британська міністерка закордонних справ Ліз Трасс випереджає свого суперника Ріші Сунака на 22 відсоткові пункти у боротьбі за посаду наступного прем'єр-міністра країни. Це показало проведене агентством Opinium Research у суботу опитування членів Консервативної партії, як повідомляє Reuters, - пише ZN,UA.

Серед 450 членів партії, які вирішили, за кого вони голосуватимуть на майбутніх виборах свого лідера, Трас, яка, згідно з іншими опитуваннями, також є явним лідером, набрала 61%, а колишній міністр фінансів Сунак – 39%, повідомляє Opinium.

Загальний обсяг вибірки, включаючи тих, хто не висловив переваги під час голосування, становив 570 осіб. Менше третини з них, 29%, заявили, що вже проголосували, а ще 47% сказали, що ухвалили рішення. Тільки 19% сказали, що можуть змінити своє рішення.

Опитування проводилось з 8 по 12 серпня. Воно показало, що трьома основними причинами підтримки Трас були неприязнь до Ріші Сунака, думка, що вона заслуговує на більшу довіру, і те, що вона залишилася вірна Джонсону. Відставка Сунака з посади міністра фінансів допомогла спровокувати падіння Джонсона.

Прихильники Сунака говорили, що він найкраще справляється з економікою і є найбільш компетентним із двох кандидатів.

Автори опитування заявили, що спостерігали "ностальгію за Джонсоном" серед членів партії, зазначивши, що 63% воліли б, щоб Борис Джонсон залишився біля керма. У цьому випадку Джонсон випередив Сунака аж на 68%.

Близько 200 тис. членів правлячої партії консерваторів голосують, щоб обрати заміну прем'єр-міністру Борису Джонсону, який після серії скандалів та парламентського бунту заявив у липні, що піде у відставку, як тільки партія вибере йому заміну.

Вибори партійного лідера проводяться шляхом поштового голосування, а переможця буде оголошено 5 вересня. Тобто 6 вересня Джонсон має піти у відставку.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті