"Вибори" путіна на окупованій території України проходять під наглядом росгвардії - ЦНС

Російські президентські вибори на окупованій території України відбуваються під наглядом росгвардії. Про це повідомив Центр нацспротиву (ЦНС) 17 березня.

"Усі основні зусилля окупантів на тимчасово окупованих територіях в останні тижні зосереджені на проведенні так званого "волевиявлення" під час "виборів президента" РФ. З цією метою на тимчасово окуповані території було відряджено значні сили росгвардії. Зокрема завдяки інформації від підпілля вдалось встановити, що на тимчасово окупованій території Донецької області зараз діють понад 5,4 тис. осіб, з яких понад 2,7 тис. осіб залучаються до охорони місць розташування "виборчих комісій" різних рівнів, 2,5 тис. - щоденно залучатимуться до охорони членів "виїзних комісій" та ще до 200 осіб залучатимуться до особистої охорони голів "виборчих комісій", - йдеться в повідомленні.

В той самий час на окупованій території Запорізької області близько 2,5 тис. осіб зі складу росгвардії та МВС РФ залучатимуться до охорони членів "виїзних комісій".

"Оскільки в кремля не вистачає силовиків додатково до охорони місць "голосування" було залучено 600 працівників з понад ста російських приватних охоронних підприємств", - йдеться також у повідомленні. 

Працівники даних структур уже тривалий час здійснюють охорону навчальних закладів, ключових для окупантів підприємств та критичної інфраструктури. Деякі з них зареєстрували юридично свої філіали на окупованій території України.

Підкреслюється, що окупаційні адміністрації будь-що намагаються не допустити дестабілізації суспільно-політичної ситуації на підконтрольних територіях. В рамках підготовки до "голосування" ними було ухвалено рішення не проводити "евакуацію" з місць "голосування" у разі отримання інформації про загрозу теракту. 

"А щоб уникнути резонансу "небажаних" інформаційних матеріалів, створили спецгрупи з моніторингу інформаційних ресурсів. Їхня мета виявлення та блокування інформації, яка може призвести до дестабілізації ситуації на ТОТ в період підготовки та проведення "виборів", - пише також ЦНС.

Раніше повідомлялось, що в "ЛНР" за день до закінчення незаконних виборів путіна відзвітували про явку в 64%, а в "ДНР" - про 87%.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті