"Вибори не були демократичними". У США Путіна визнаватимуть президентом Росії, але вітати по телефону не будуть

У США заявили, що не вважають вибори в Російській Федерації демократичними, але, як і раніше, визнаватимуть Володимира Путіна президентом. Про це розповів перший заступник спікера Державного департаменту Ведант Пател в інтерв'ю для сайту Держдепу.

"Вибори проходили в обстановці жорстоких репресій і тюремних ув'язнень, і в підсумку Володимир Путін, найімовірніше, залишиться президентом Росії, хоча визнання цього факту, звичайно, не виправдовує його самовладдя", - заявив він.

Інтерв'юер поцікавився, чи погодиться Білий дім із представниками дисидентського співтовариства, які кажуть, що Сполучені Штати мають утриматися від офіційного визнання перемоги Путіна, в якій би формі це не виражалося. "Чи визнають Сполучені Штати результати?", - прямо запитав він.

"Як я вже сказав, він, швидше за все, залишиться президентом Росії, але це не виправдовує його самовладдя", - відповів спікер. І ще раз повторив: "Він залишиться президентом Росії. Я думаю, це справедливо".

Однак, за словами, Веданта Патела, "дзвінків із привітаннями від США Путін не отримає".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті