Вступ України до НАТО в найближчому майбутньому малоймовірний - Кірбі

Приєднання України до НАТО у найближчому майбутньому є малоймовірним, адже це означає втягнення Альянсу у війну з росією. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі в інтерв'ю CNN.

"Ми віримо, що НАТО - це майбутнє України. Я маю на увазі, що це те, про що Альянс домовився ще у 2008 році", - сказав він.

При цьому Кірбі зазначив, що Україна має здійснити певні реформи до того, як приєднатися до НАТО.

"Зараз Україні потрібно провести деякі реформи - належне врядування, верховенство права, політичні реформи - і ми розуміємо, що важко працювати над деякими з цих реформ, коли ви перебуваєте в стані війни. Звичайно, вони зараз у стані війни. Отже, членство в НАТО в найближчому майбутньому є малоймовірним, оскільки це втягне НАТО у війну з Росією", - сказав він.

Водночас Кірбі визнав розчарування з боку президента Володимира Зеленського, який розкритикував НАТО, адже Київ отримав сигнал про те, що партнери в кулуарах обговорюють формулювання на саміті без України.

"Так, є розчарування, є бажання швидко закінчити цю війну, все це ми розуміємо. Звичайно, ми поділяємо багато з цих занепокоєнь", - додав Кірбі. 

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що саміт НАТО продемонструє підтримку України, включно зі шляхом до членства. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті