"Всі ракети збиті, але деякі військові зникли безвісти": Подоляк прокоментував "криве дзеркало" РФ після удару по штабу в Криму

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк у мережі X (колишній Твіттер) відреагував на російську брехню після ударів по Штабу Чорноморського флоту росії у окупованому Севастополі.

"Усі ракети були збиті російською системою ППО. Але штаб Чорноморського флоту в Криму було знищено. Постраждалих унаслідок атаки немає. Але деякі військовослужбовці зникли безвісти". Заяви Міністерства оборони РФ свідчать про глибоку порочність російської системи: люди, які за інших обставин, в іншому суспільстві могли б бути гумористами, стають на шлях агресії та військових злочинів. Хоча чому дивуватися, якщо навіть Міністерство оборони в цій фантасмагоричній країні насправді є Міністерством нападу?", - пише Подоляк.

"Путінська Росія - це королівство кривих дзеркал і міхур давно застарілих міфів, що існують винятково на страху західних суспільств та емоційній пам'яті про жахіття холодної війни, паразитуючих на бренді СССР", - нагадав радник. 

"Але реальність невблаганно наступає на п'яти. Крим обов'язково буде демілітаризовано і звільнено. Торгові судна повернуться в Чорне море. А російські військові кораблі з часом займуть своє законне місце, перетворившись на культовий підводний музей для дайверів, який приваблюватиме туристів з усього світу. За вільний український Крим", - пообіцяв Подоляк.

Як повідомлялося, штаб Чорноморського флоту росії у тимчасово окупованому Севастополі зазнав ракетного удару.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті