"Всі поверхи провалились у підвал": у підвалі будинку в Очеретиному, куди рашисти скинули КАБ-500, ховались щонайменше 6 людей

Щонайменше шість людей ховались у підвалі будинку в Очеретиному на Донеччині, куди влучила російська бомба 13 квітня. Про це повідомив керівник Очеретинської селищної військової адміністрації Микола Коваленко, пише "Суспільне".

"Там не можна провести пошукові роботи, бо будинок завалився в тому місті, де був підвал, у ньому переховувались, за словами місцевих, шестеро людей. Серед них двоє чоловіків 1983 року народження, один з них був в підвалі разом з мамою та бабусею. Сьома вибралась з підвалу, вона була скраю, у жінки 1980 року народження забої. Вона відмовилась їхати у лікарню. Два під'їзди зруйновані з чотирьох", - сказав голова СВА.

Він уточнив, що пошукові роботи розпочинали, але не змогли продовжити.

"Ми з ДСНС були на місці та намагались туди на скільки можна зайти, але там повністю зруйнований підвал, всі поверхи провалились у підвал. Навколо місця влучання теж є руйнування", - сказав також Коваленко.

За його словами, в селищі Очеретине залишаються близько 260 людей, а в селі Нетайлове, де 13 квітня внаслідок артобстрілу загинуло подружжя 1963 року народження, залишається 40 мешканців.

Раніше повідомлялось, що на Донеччині від обстрілів загинуло ще троє людей, в Очеретиному під завалами лишаються люди - пошукова операція неможлива.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті