ВР розширила перелік осіб, які під час мобілізації не підлягають призову

Рада розширила перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації. Про це повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк 29 липня у Телеграм.

Зокрема, йдеться про закон №7481, яким розширено перелік людей, що не підлягають призову під час мобілізації, на громадян, чиї рідні загинули на війні з росією.


Документ прийнятий в цілому 282 голосами депутатів.

За інформацією нардепа, від призова звільнюються «жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану».

Крім того, як повідомляє народний депутат Олексій Гончаренко, Рада ухвалила відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам

Также Рада проголосувала за надання відпусток для догляду за дитиною не лише жінкам, а й чоловікам, у разі якщо обоє є військовослужбовцями.

Норма розповсюджуватиметься на рівних умовах у мирний час та в особливий період чи воєнний стан.

"Як співавтор цього законопроекту вважаю, що рішення допоможе сімʼям війсковослужбовців та вирішить багато питань", - прокоментував закон Гончаренко.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті