ВР на час війни перерозподілила військовий податок із місцевих бюджетів до державного

Верховна Рада 8 листопада 253 голосами ухвалила закон №10037 щодо переспрямування так званого військового податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) з місцевих бюджетів до державного, щоб спрямувати ці кошти переважно на закупівлю дронів й озброєння. Про це повідомила у Фейсбук голова парламентського бюджетного комітету Роксолана Підласа.

"Ключові норми законопроєкту: доходи Дорожнього фонду у 2024 році спрямовуються в загальний фонд державного бюджету і спрямовуються на потреби оборони. "Військовий ПДФО" з 1 жовтня 2023 року до 31 грудня року, в якому буде завершено воєнний стан, зараховується до державного бюджету", - йдеться у повідомленні.

Напередодні міністр фінансів Сергій Марченко уточнив, що йдеться про додаткові доходи держбюджету від "воєнного" ПДФО розміром 25,8 млрд грн у 2023 році та близько 96 млрд грн наступного, а також про 95 млрд грн коштів, які мали б надходити до Дорожнього фонду від акцизів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що   Україна спрямує на оборонну закупівлю і виробництво майже 2 трлн. гривень. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті