ВР дозволила військовим під час війни використовувати автомобілі з правим розташуванням керма

Верховна Рада дозволила військовослужбовцям під час дії воєнного стану і протягом 90 днів після його скасування керувати автомобілями з правим розташуванням керма. Про це повідомив  у Телеграм депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк 26 червня.

За його словами, ухвалення відповідного законопроєкту №9238 за основу і в цілому підтримали 279 народних депутатів на пленарному засіданні в середу.

"Парламент підтримав одразу за основу та в цілому №9238 щодо дозволу військовослужбовцям у період воєнного стану використовувати транспортні засоби з правим кермом", - написав Железняк. 

Як зазначається в пояснювальній записці, законопроєкт спрямований на підвищення спроможності Сил оборони України належно та ефективно виконувати покладені на них функції шляхом забезпечення підрозділів необхідною кількістю автомобільної техніки, зокрема за рахунок автомобілів із правим розташуванням керма.

Документ передбачає внесення відповідних змін до статті 29 закону "Про дорожній рух" шляхом викладення його п'ятої частини в новій редакції: "У період дії воєнного стану та протягом 90 днів після його скасування дозволяється участь у дорожньому русі транспортних засобів із правим розташуванням керма, отриманих військовими частинами Збройних сил України та інших військових формувань як благодійна допомога, міжнародна технічна допомога, та керування якими здійснюється військовослужбовцями під час виконання ними своїх службових обов'язків".

Нагадаємо, 28 червня Верховна Рада ухвалила закон про доплати військовослужбовцям. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті