Вперше з початку війни у росії відкрили справу за образу українців

У росії на жителя Омська порушили кримінальну справу через образу українців за національною ознакою. Про це 25 жовтня повідомила російська служба "Радіо Свобода".

Йдеться про Миколу Карнишова, який опублікував у соцмережах пост із негативною оцінкою "групи осіб, об'єднаних за ознакою приналежності до національності українці". Ця справа стала першою з початку повномасштабної війни, яку в росії порушили через ненависть до українців.

Зазначається, що раніше Карнишова вже штрафували на 10 тисяч рублів за образу за національною ознакою. А лише минулого місяця суд в Омську засудив його до двох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном в один рік. Тоді його визнали винним у порушенні ненависті до жінок.

У жовтні Карнишов був внесений до реєстру екстремістів та терористів. Втім, зазначають журналісти, раніше багато представників російської влади, також прокремлівські журналісти та блогери регулярно дозволяють собі подібні висловлювання.

Раніше таке дозволяли собі голова Чечні Рамзан Кадиров, телеведучий Володимир Соловйов та екс-директор мовлення російською мовою телеканалу Russia Today Антон Красовський.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в ООН прокоментували заклик пропагандиста Красовського вбивати українських дітей.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті