Можливе відмивання грошей: Литва розпочала розслідування щодо Шарія

Генеральна прокуратура Литви розпочала розслідування з приводу майна та фінансів проросійського блогера Анатолія Шарія, можливого відмивання грошей. Про це повідомив сьогодні, 12 серпня, інформаційний портал 15min, - пише "Європейська правда".

"Повідомляємо, що 2 серпня було розпочато досудове розслідування за статтею 216 Кримінального кодексу (легалізація отриманого злочинним шляхом майна). Розслідування проводить Служба розслідувань фінансових злочинів, організує прокурор Департаменту кримінального переслідування Генпрокуратури", - заявила представник Генпрокуратури Литви Рита Стундене.

За даними порталу, розслідування розпочато після отримання заяви від російського юриста Марка Фейгіна, що з 2012 року, як резидент Литви, Шарій міг вести незареєстровану діяльність, отримувати недекларовані доходи з незрозумілих російських джерел, не сплачувати податки.

Наразі Анатолій Шарій живе в Іспанії.

За даними порталу 15min, Шарій набував мільйонну російськомовну аудиторію та наживав майно в Іспанії протягом 10 років, користуючись наданим їм Литвою притулком та посвідкою на проживання у Євросоюзі.

Шарій втратив політичний притулок у Литві лише у січні цього року, коли Департамент міграції після різних звернень почав перевіряти інформацію про нього, а Департамент держбезпеки представив висновок, що його перебування створює загрозу безпеці Литви.

Департамент міграції у червні заборонив Шарію в'їзд до Литви.

Нагадаємо, Анатолія Шарія затримали в Іспанії 4 травня на підставі міжнародного ордера на арешт. СБУ підозрює його у державній зраді. Пізніше суд в Іспанії під підписку про невиїзд. Колишня генпрокурорка України Ірина Венедиктова заявляла, що екстрадиція проросійського блогера Анатолія Шарія може затягтися до року.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті