Можливе відмивання грошей: Литва розпочала розслідування щодо Шарія

Генеральна прокуратура Литви розпочала розслідування з приводу майна та фінансів проросійського блогера Анатолія Шарія, можливого відмивання грошей. Про це повідомив сьогодні, 12 серпня, інформаційний портал 15min, - пише "Європейська правда".

"Повідомляємо, що 2 серпня було розпочато досудове розслідування за статтею 216 Кримінального кодексу (легалізація отриманого злочинним шляхом майна). Розслідування проводить Служба розслідувань фінансових злочинів, організує прокурор Департаменту кримінального переслідування Генпрокуратури", - заявила представник Генпрокуратури Литви Рита Стундене.

За даними порталу, розслідування розпочато після отримання заяви від російського юриста Марка Фейгіна, що з 2012 року, як резидент Литви, Шарій міг вести незареєстровану діяльність, отримувати недекларовані доходи з незрозумілих російських джерел, не сплачувати податки.

Наразі Анатолій Шарій живе в Іспанії.

За даними порталу 15min, Шарій набував мільйонну російськомовну аудиторію та наживав майно в Іспанії протягом 10 років, користуючись наданим їм Литвою притулком та посвідкою на проживання у Євросоюзі.

Шарій втратив політичний притулок у Литві лише у січні цього року, коли Департамент міграції після різних звернень почав перевіряти інформацію про нього, а Департамент держбезпеки представив висновок, що його перебування створює загрозу безпеці Литви.

Департамент міграції у червні заборонив Шарію в'їзд до Литви.

Нагадаємо, Анатолія Шарія затримали в Іспанії 4 травня на підставі міжнародного ордера на арешт. СБУ підозрює його у державній зраді. Пізніше суд в Іспанії під підписку про невиїзд. Колишня генпрокурорка України Ірина Венедиктова заявляла, що екстрадиція проросійського блогера Анатолія Шарія може затягтися до року.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті