ВООЗ назвала чотири пріоритетні напрямки своєї роботи в Україні

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) назвали чотири пріоритетні напрямки, за якими ВООЗ має намір працювати в Україні. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

ВООЗ попереджає, що для багатьох жителів України, які постраждали від війни, майбутня зима може стати вкрай жорстокою, оскільки в зруйнованих районах країни вони не зможуть отримати необхідної медичної допомоги.

У зв'язку з цим, директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге назвав головним завданням ВООЗ в Україні відновлення об'єктів медичної інфраструктури, які постраждали від ударів.

Наразі ВООЗ допомогла навчити близько 11 тис. медичних працівників, фахівців у різних областях, а також поставила Україні понад 1300 тонн обладнання, від електрогенераторів до автомобілів швидкої допомоги, хірургічних наборів, ліків та вакцин, - зазначив Клюге.

Другим пріоритетом, за словами Клюге, є задоволення нагальних медичних потреб людей у ​​районах, які знову перейшли під контроль України. "Ми повинні знайти способи відреагувати на масштаби фізичних та психологічних страждань, які зазнали люди на цих територіях", - зазначив координатор ВООЗ.

Він також нагадав, що ВООЗ вже кілька місяців запитує доступ на окуповані території, такі як Маріуполь та інші частини Донбасу, щоб оцінити, яка допомога потрібна місцевому населенню, і постаратися надати її.

Третім пріоритетом Клюге називає підготовку до зими. Оскільки багато людей в Україні через війну не мають постійного місця проживання (за даними уряду України, з початку війни в країні було пошкоджено або зруйновано понад 800 тис. будинків), живуть без опалення та електрики та часто переїжджають з місця на місце, їм може загрожувати переохолодження, обмороження, запалення легень, інсульти та інфаркти.

Ескалація конфлікту в зимовий період може призвести до зростання кількості переміщених осіб до 3 млн., а також до чергового результату біженців до сусідніх країн, вважає ВООЗ.

За словами Клюге, можуть загостритися й проблеми із психічним здоров'ям. В даний час майже 10 млн осіб потенційно схильні до ризику психічних розладів, таких як стрес, тривога і депресія.

Четвертим пріоритетом, незважаючи на бойові дії, що тривають, Клюге вважає реформу охорони здоров'я в Україні, яка успішно почалася до війни і почала приносити хороші результати.

Однак, як зазначає представник ВООЗ, згідно з аналізом Світового банку, війна може призвести до того, що 60% населення опиниться за межею бідності і не зможе дозволити собі медичні послуги, тому необхідно терміново розробити план, за яким більше українців зможуть отримати доступ до охорони здоров'я. майбутні місяці та роки.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті