Росія здійснила понад 1000 нападів на медичні установи в Україні - ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила 30 травня, що зареєструвала 1004 напади на медичні установи в Україні в період повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що вказаний показник є безпрецедентно високим серед збройних конфліктів, які коли-небудь ставали предметом спостереження ВООЗ.

"1004 напади, підтверджені ВООЗ за 15 місяців повномасштабної війни, забрали щонайменше життя 101 людини, включно з медичними працівниками та пацієнтами, а (кількість тих, хто дістав) поранення, набагато більша", - наголошується в заяві ВООЗ.

ВООЗ уточнила, що за час війни в Україні було зафіксовано 896 нападів на медичні установи, 121 - на транспорт, 72 - на персонал і 17 - на склади.

У повідомленні нагадують, що асамблея ВООЗ ухвалила резолюцію, яка засуджує агресію росії проти України, включно з нападами на медичні установи. Резолюція, представлена на щорічному засіданні ВООЗ, містила заклик оцінити вплив російської агресії на українську систему охорони здоров'я.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті