Воїни 46-ї бригади повідомили про обстановку на ділянці Новопрокопівка - Вербове

Воїни 46-ї Окремої аеромобільної бригади ЗСУ у своєму Телеграм-каналі повідомили про обстановку за останні кілька днів на ділянці Новопрокопівка - Вербове на Запоріжжі.

"Напрямок Новопрокопівка. Бої йдуть практично на околицях села. ЗСУ вдалося взяти один з опорників на підступах до села північніше. Але висоти на північний схід і схід від села ще під контролем орків. Напрямок Вербове - бої на підступах, є тактичні заходи за першу лінію оборони без закріплення", - пишуть воїни. 

Вони зазначають, що "за останні кілька днів противник зробив головне для себе - підтягнув резерви на найбільш небезпечних для нього напрямках".

"Бойові порядки в місцях прориву ЗСУ на ділянці Новопрокопівка і Вербове сильно ущільнені особовим складом ворога. Крім того, орки зміцнили фланги своїми 7 і 76 дивізіями ДШВ для оборонних цілей і для можливих ударів у фланг нашого групування - що з цього вийде реалізувати, покаже час", - вказують бійці 46-ї бригади.

"Орки залишають позиції, які не вважають суттєвими і відходять, щоб не втрачати людей. Але не дають зайти на ці ділянки - накривають артилерією, мінометами і РСЗВ. Ці зміни тактики пов'язані з підвищенням ваги залпу і точності нашої артилерії. При цьому на важливих для себе опорниках запекло чинять опір - просування виключно тактичного характеру", - акцентують наші воїни.

"Що стосується "першої лінії" оборони ворога - великих проривів там немає і поки що не передбачається. Висоти на рубежі від Новопрокопівки до Вербове, якими проходить основний рубіж оборони орків, під їхнім контролем. Останні кілька днів по всій ділянці пауза без серйозних просувань", - констатують воїни 46-ї бригади.

Як повідомлялося, ЗСУ успішно стримують атаки окупантів, мають успіх на двох напрямках.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті