Воєнна перемога над Україною потрібна путіну для особистого виживання – Washington Post

Перемога над Україною на цьому етапі війни потрібна путіну, щоб забезпечити власне виживання. Про це повідомляє стаття The Washington Post.

"Російське вторгнення в Україну почалося з зарозумілості та завзяття Путіна змінити світовий порядок. Але паралельно з військовими поразками, зниженням міжнародного авторитету та звинуваченнями у звірствах він посилив авторитарну хватку всередині країни, використовуючи тему війни для знищення опозиції та створення параноїдального суспільства", - повідомили журналісти.

Люди з оточення путіна заявляють, що росія не може програти в Україні через наявність ядерної зброї, величезну кількість солдатів та енергетичні ресурси. Однак водночас вони визнають, що позиції російського президента можуть похитнутися через невдачі на фронті.

"В еліті, хоча вони й розуміють, що вторгнення в Україну було помилкою, все ще бояться щось робити самі. Тому що вони звикли, що Путін все вирішує", - зазначив колишній співробітник російського представництва ООН у Женеві Борис Бондарєв.

Єдиний дипломат, який публічно залишив свою посаду через війну, також заявив, що для багатьох російських топ-чиновників "путінський гамбіт" звів нанівець 30-річний прогрес, досягнутий після розпаду СРСР. А на низку олігархів картини майбутнього РФ викликають жах.

За словами Бондарєва, щоб будь-хто в еліті почав діяти, "необхідне розуміння того, що Путін веде країну до повного краху". А поки той продовжує атакувати, люди думають, що ситуація не така вже й погана. Таким чином, до дій людей може підштовхнути лише військову поразку путіна.

"Путіну потрібен певний успіх, щоб продемонструвати суспільству, що він, як і раніше, дуже успішний", - зазначив на умовах анонімності високопоставлений співробітник СБУ.

Нагадаємо, раніше в Білому домі заявили, що путін не виявляє "ні найменшого інтересу" до припинення війни.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті