Військовий експерт розповів, скільки ще потрібно HIMARS Україні для переваги над ворогом

В Україні налічується близько 300 артилерійських та близько 20 реактивних систем, що становить приблизно 30% того, що потрібно Україні для завоювання переваги на полі бою. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ТСН.ua.

"Якщо ми повинні сформувати фактично нові Збройні Сили на новому озброєнні, яке дасть нам перевагу над російською армією, то, припустимо, за реактивними системами, потрібно мати, як мінімум, три бригади. Три бригади - це десь 54 пускові HIMАRS та їх аналоги. А у нас на сьогоднішній день, з тим, що прийшло, набирається менше 20", - сказав він. 

Жданов уточнив, що Україні потрібно десь чотири бригади, і це щонайменше. "І, до речі, я беру з того складу Збройних Сил, які ми мали на початку війни", - додав він.

"Чотири артилерійські бригади – це десь 72 гармати. І плюс у кожній бригаді, а у нас їх було понад 20, ще по 54 гармати. Це приблизно більше 1000. Тобто артилерійських систем нам потрібно 1200-1300. Плюс до них ще 55 реактивних систем залпового вогню, великої потужності, далекобійних. Ось такі цифри", - пояснює військовий експерт.

За словами Жданова, сьогодні в Україні налічується близько 300 артилерійських та близько 20 реактивних систем. Це приблизно 30% того, що потрібне Україні для завоювання переваги на полі бою, вогневої поразки противника.

"Щодо ведення оборонної операції, так, нам цього вистачає. Боєприпаси йдуть постійно, дякувати Богу, і ми можемо завдавати вогняної поразки, але в умовах оборонної операції", - підсумував експерт.

Раніше президент США Джо Байден підписав Меморандум про надання Україні військової допомоги на 550 мільйонів доларів. Нові постачання до Києва включатимуть 75 тисяч снарядів для 155-міліметрових гаубиць М777, а також ракети для комплексів HIMARS.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті