Військове командування окупантів РФ виїхало з Херсона - облрада

Більшість військового командування росіян виїхало з окупованого Херсона. Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в ефірі телемарафону, - пише ВВС.

Він підтвердив, що всі головні дороги перебувають під вогневим контролем Збройних сил України.

"Мабуть це й стало основною причиною того, що військове командування дійсно залишило Херсон. Більшість з них вже виїхали з Херсона, так саме є про це відомості", - зазначив Соболевський.

Коментуючи ситуацію в області, те, що українська артилерія знищила всі мостові переправи через Дніпро, він сказав: "Я можу це підтвердити. Дійсно, сьогодні в орків не існує жодного логістичного маршруту безпечного і такого, який би задовольняв їхні військові потреби саме по забезпеченню військового угруповання, яке розташовано саме біля Херсона".

Соболевський додав, що Антонівський міст неможливо перейти навіть пішки.

Чиновник вважає, що нині у російських військах дуже поганий моральний стан, тому що всі їхні плани щодо Херсонщини провалилися.

Як повідомлялося, депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань припускає, що наступні два тижні будуть вирішальними для області, оскільки окупанти активізували авіацію, продовжили нічні незаконні обшуки та затримання, а також посилили тиск на місцевих мешканців, зокрема медиків та вчителів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті