Військова допомога США Україні опинилася під загрозою через тимчасове фінансування – Пентагон

Військова допомога США Україні опинилася під загрозою через відсутність ухваленого законопроєкту про витрати Пентагону на 2023 рік. Про це 3 грудня повідомляє Politico із посиланням на міністра оборони США Ллойда Остіна.

"Чиновники міністерства оборони склали список жахливих наслідків, якщо збройні сили вперше в історії будуть змушені діяти в рамках тимчасового фінансування на один рік - від допомоги Україні до закупівлі нового бомбардувальника-невидимки B-21", - повідомляють журналісти.

Міністр оборони США Ллойд Остін у зверненні до Конгресу закликав не відкладати ухвалення законопроєкту про витрати Пентагону на наступний рік. За його словами, замість бюджету конгресмени можуть, як це бувало й раніше, ухвалити "резолюцію про продовження фінансування", причому відразу на рік, а не на місяці.

Така ситуація заморозить витрати Пентагону на поточному рівні. Це означатиме, що Збройним силам доведеться покладатися на старі техніку та обладнання, тоді як розробка перспективних військових технологій значно скоротиться.

Повідомляється, що Конгрес має ухвалити оборонний бюджет до 16 грудня 2022 року. При цьому речник Палати представників Ненсі Пелосі припустила, що тимчасове фінансування оборонної сфери приймуть відразу на рік. У такому разі Пентагон отримає на 29 мільярдів доларів менше за необхідну їм суму.

Заступник міністра оборони Майкл Маккорд заявив Politico, що йому не віриться, що Пентагон зможе працювати в умовах тимчасового фінансування на весь рік. Джерела видання стверджують, що це може спричинити кризову ситуацію. Також варто зазначити, що саме лінією Пентагону йде фінансування військової допомоги Україні – включаючи навіть відправку боєприпасів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пентагон показав новий бомбардувальник, розробка якого роками трималася у секреті.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті