"Внесок" патріарха Кирила у вбивства українців путін оцінив у 2,5 млн - премією "за гармонізацію відносин між громадянами"

Путін вручив патріарху РПЦ Кирилу (Володимиру Гундяєву) премію за "зміцнення єдності нації". Відповідний указ від 3 листопада розмістили на сайті правової інформації РФ 4 листопада.

Розглянувши пропозицію ради при президентові РФ із міжнаціональних відносин, постановляю: присудити премію президента РФ за внесок у зміцнення єдності російської нації 2023 року патріарху Московському ... (Гундяєву Володимиру Михайловичу)", - ідеться в указі.

Уточнюється, що цю премію засновано 2016 року, її розмір - 2,5 млн руб. Вручається за "...зміцнення загальноросійської громадянської самосвідомості і духовної спільності багатонаціонального народу РФ;розвиток етнокультурного розмаїття в регіонах Росії; гармонізацію відносин між громадянами".

Раніше повідомлялося, що поп Гундяєв, який агітував убивати українців, розіслав пасквілі "на захист ченців Києво-Печерської лаври".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті