Внаслідок ракетного удару по Києву загинула людина, ще двоє поранено – ОГП

Жертвами російського ракетного удару по Києву 26 січня стали троє людей – одна загибла і двоє поранених. Про це Telegram повідомляє Офіс генпрокурора.

"За даними слідства, 26 січня 2023 року збройні сили РФ, використовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили ракетний обстріл об'єктів інфраструктури міста Києва. За попередніми даними, у Голосіївському районі столиці внаслідок обстрілу загинула одна людина, ще двоє постраждали", - повідомили представники ОГП.

При цьому, як зазначили прокурори, інформація про загиблих та поранених унаслідок удару ще уточнюється. На місці події діють рятувальники та правоохоронці.

Наразі столична прокуратура порушила справу за частиною 2 статті 438 (Порушення законів та звичаїв війни, об'єднане з умисним вбивством) КК України. Досудове розслідування цієї справи здійснюють слідчі СБУ.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив про вибухи у Голосіївському та Дніпровському районах столиці.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті