Власники житла можуть подати заявку на компенсацію за прихисток переселенців дистанційно

Власники житла можуть подати заявку на компенсацію за прихисток переселенців дистанційно. Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Зазначається, що власники нерухомості можуть надати тимчасове житло внутрішньо переміщеним особам у межах програми «Прихисток», навіть перебуваючи за кордоном. А також отримати компенсацію за безоплатне розміщення таких осіб у своїх житлових приміщеннях.

Для цього необхідно зареєструватися на сайті «Прихисток» і розмістити оголошення про надання прихистку внутрішнім переселенцям. Крім власників житла, це можуть зробити їхні представники.

Для подачі заявки на отримання компенсації особиста присутність не є обов’язковою. Достатньо надіслати лист-повідомлення з копіями підтверджувальних документів на визначену відповідальним виконавчим органом місцевого самоврядування електронну адресу. Для коректного розрахунку компенсації це потрібно зробити не пізніше наступного робочого дня після надання житла ВПО. З формами таких повідомлень і заяв можна ознайомитися за посиланням.

Зазначена компенсація виплачується у розмірі 450 гривень на місяць за розміщення одного внутрішнього переселенця у теплий період року та 900 гривень – під час опалювального сезону.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті