Влада РФ заборонила експорт бензину після серії атак України на нафтозаводи

Удари українських безпілотників по нафтопереробних заводах РФ змусили російську владу вживати екстрених заходів. Уряд запровадив тимчасову заборону на експорт бензину, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times із посиланням на сайт РБК.

Зазначається, що заборона діятиме з 1 березня до 1 вересня поточного року. Вона не торкнеться узгоджених обсягів поставок до країн ЄАЕС, Монголії, Узбекистану, Абхазії та Південної Осетії. Також, за словами джерел РБК, уряд вирішив збільшити норматив продажів дизеля на біржі з 12,5% до 16%.

У повідомленні нагадується, що з початку року Україна атакувала безпілотниками щонайменше дев'ять нафтогазових об'єктів РФ, включно з НПЗ, нафтобазами та газовими терміналами в Брянській, Курській, Волгоградській, Ярославській, Ленінградській областях, Краснодарському краї та Санкт-Петербурзі. У підсумку експорт бензину за кордон у січні впав на 37%, а продажі дизельного палива - на 23%, повідомляло Міненерго РФ. Скорочення експорту стало результатом "позапланових ремонтів" на нафтопереробних заводах і необхідності забезпечувати внутрішній ринок, пояснили у відомстві. 

Як повідомлялося, у російському Волгограді через атаку безпілотника виникла пожежа на місцевому НПЗ.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті