Влада Ірану пригрозила жінкам нещадним переслідуванням за появу на публіці без хіджабу

Влада Ірану, незважаючи на багатомісячні протести, переслідуватиме жінок за появу на публіці без хіджабу. Про це заявив глава судової системи Ірану Голамхоссейн Мохсені Еджеї 1 квітня, пише "Deutsche Welle".

"Зняття чадри рівносильно ворожості щодо наших цінностей", – заявив Еджеї.

Він підкреслив, що тих, хто "здійснює такі ненормальні дії", каратимуть і "переслідуватимуть без пощади". При цьому глава судової системи не уточнив, яке саме покарання буде передбачено для жінок.

Уточнюється, що минулого тижня міністерство внутрішніх справ Ірану назвало хіджаб "однією з цивілізаційних основ іранської нації" і закликало громадян "протистояти жінкам" з непокритою головою.

"Боротьба за права жінок в Ірані стала однією з причин багатомісячних масових протестів у країні, що розпочалися у вересні минулого року, – йдеться в повідомленні. – Люди почали виступати проти чинного режиму після вбивства 22-річної Махси Аміні, яку поліція моралі затримала за те, що вона нібито носила хіджаб "неправильно".

Підкреслюється, що масові демонстрації торкнулися 160 міст у всіх провінціях країни. Правозахисники вважають, що загалом щонайменше 470 демонстрантів в Ірані було вбито і понад 18 тисяч затримано. Крім того, судові органи Ірану засудили до смертної кари у зв'язку з протестами щонайменше 25 осіб. Кілька смертних вироків уже виконано.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз відреагував на протести в Ірані – застосування сили проти протестувальників неприйнятне.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті