Військове керівництво Німеччини серйозно сприймає російську загрозу

У Бундесвері не коментують резонансне повідомлення німецького таблоїду Bild щодо підготовки НАТО до війни з росією, але підтверджують, що сприймають російську загрозу серйозно. Про це сказав на брифінгу в понеділок представник пресслужби Міноборони ФРН Мітко Мюллер, передає Укрінформ.

«У принципі, я не можу ані підтвердити, ані спростувати це повідомлення у ЗМІ», - сказав офіцер.

Водночас Мюллер зазначив, що Бундесвер, звісно, опікується актуальними безпеково-політичними загрозами, до яких відноситься також загроза з боку Росії. Результати аналізу ситуації відбиваються на складанні планів і підготовки навчань, а також у рішенні розмістити постійний військовий контингент Бундесверу в Литві.

«Ми би не стали розміщувати цю бригаду там ближчими роками, якби загрози не були реальними», - зауважив Мюллер.

Він підкреслив, що військове керівництво Німеччини серйозно сприймає загрозу, тому проводить різноманітні навчання для підвищення боєготовності Бундесверу. Політикою, у тому числі в рамках НАТО, залишається стримування, нагадав офіцер.

Як повідомлялося, матеріал німецького таблоїда Bild про те, що НАТО готується до війни з Росією, грунтується на документі, який є навчальним сценарієм.

Раніше, видання Bild з посиланням на секретний документ Бундесверу повідомило, що Збройні сили Німеччини готуються до можливої гібридної війни з росією, яка може атакувати східний фланг НАТО в лютому цього року

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті