Війська РФ зосереджують зусилля на п’яти напрямках, відбулось 38 боєзіткнень – Генштаб

Тридцять вісім бойових зіткнень відбулося між Збройними силами України та російськими загарбниками протягом минулої доби на різних напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 2 жовтня.

Зокрема, на Лиманському напрямку Сили оборони відбили  атаки противника в районі населеного пункту Макіївка, а на Шахтарському напрямку – в районі Старомайорського.

Крім того, противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки на Бахмутському напрямку та в районі Авдіївки, але успіху не мав. Водночас на Запорізькому напрямку загарбники пробували відновити втрачені позиції в районах Новодарівки та Вербового, проте безуспішно.

«Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, продовжують закріплятися на зайнятих рубежах та виснажують ворога», - зазначили у Генштабі. 

Там додали, що на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та наносять успішне ураження по тилах противника.

Як повідомлялося, авіація ЗСУ завдала за добу 17 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті