Війну в Україні підтримують 75% росіян, але більшість виступає за мирні переговори

У квітні 2023 року спостерігається незначне зростання підтримки дій російських збройних сил в Україні серед населення РФ. Про це свідчать результати опитування російського незалежного "Левада-центру".

Соціологи відмічають, що в квітні спостерігається незначне зростання підтримки дій російських збройних сил в Україні. 43% безперечно підтримують (у березні – 41%), 32% скоріше підтримують (у березні – 31%). Не підтримують – 16% (у березні – 20%).

Респонденти, які підтримують дії російських ЗС в Україні, пояснюють це тим, що "треба підтримувати своїх" (19%), для того, щоб забезпечити безпеку країни (16%), а також для того, щоб "знищити фашистів" та захистити "громадян" /росіян/мешканців Донбасу” (по 14%).

У квітні трохи збільшилася частка прихильників початку мирних переговорів. Цього місяця їх 51% (у березні – 48%) проти 38% опитаних, які підтримують продовження воєнних дій (у березні – 42%).

Загальноросійське опитування Левада-центру проведено 20 - 26 квітня 2023 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення обсягом 1623 особи віком від 18 років і старше у 137 населених пунктах, 50 суб'єктах РФ.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті