Відвести ракету від цілі: у Повітряних силах пропонують громадам купляти засоби РЄБ

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що місцева влада може виділяти ресурси на закупівлю засобів радіоелектронної боротьби, щоб захиститися від російських дронів і ракет. Про це він сказав в етері телемаратону «Єдині новини» 14 січня, - пише "Громадське".

За його словами, «ця робота вже проводиться» і керівники деяких компаній уже таким чином планують захищати власні об'єкти від обстрілів. Зараз багато цивільних підприємств виготовляють РЕБ і саме в них ці системи й можуть закуповувати місцеві громади.

Ігнат каже, що за допомогою таких засобів ракету можуть відвести від цілі й вона просто до неї не долетить.

«Не потрібно витрачати дорогі ракети, якщо можна таким чином зупинити ворога», — стверджує речник Повітряних сил.

Видання нагадало, що радіоелектронна боротьба полягає у створенні радіоперешкод для радіоелектронних засобів, щоб ускладнити роботу ворога й передавання даних. 

РЕБ — це комплекс засобів, які забезпечують інформацію щодо розташування ворожих радіоелектронних засобів і систем управління військами.

Вони також надають інформацію про зброю противника та точні координати для знищення чи захоплення техніки ворога. Крім того, за допомогою РЕБ захищають власні радіоелектронні засоби та системи управління військами.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті