Весняний наступ РФ провалився, тепер рашисти перейшли до оборони - Буданов

Великий весняний наступ росії провалився, толком не розпочавшись. Про це 17 квітня в інтерв'ю "НВ" заявив глава Головного управління розвідки Кирило Буданов.

"31 березня 2023 року провалилася чергова спроба російського наступу, так званого зимово-весняного. Вони мали вийти на адмінмежі Донецької та Луганської області. Знову ж таки, це навіть не п'ята вже спроба, яка провалилася", - заявив керівник ГУР МО.

У підсумку зараз у росії немає наступального потенціалу для стратегічного наступу. І найближчим часом, упевнений Буданов, ці сили не з'являться.

"Росія перейшла до стратегічної оборонної операції. Їхнє завдання - це утримати захоплені території, зірвавши нашу наступальну операцію з їхнього звільнення", - додав він.

При цьому в районі Бахмута та Авдіївки окупанти все ще намагаються наступати. Однак попри складну ситуацію там, "Бахмут як стояв, так і стоїть" - запевнив Буданов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найкраща частина російської армії вже знищена під час їхніх спроб наступу.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті