Верещук пропонує масштабувати програми по житлу для переселенців, які реально працюють

У питанні житла для ВПО потрібно масштабувати саме ті програми, які реально працюють. Про це віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила під час прямого включення на телеканалі «Рада», повідомляє Мінреінтеграції 20 лютого.

Верещук відзначила три проєкти міжнародної технічної допомоги по житлу, які координує Мінреінтеграції.

Перший – будівництво та реконструкція житла з подальшою передачею у довгострокову оренду за доступними цінами. Його загальна вартість становить 72,1 мільйона євро. Це 1670 квартир для приблизно 6 тисяч осіб.

Другий – пільгові кредити на придбання житла під 3 відсотки річних. Протягом 2024 року планується надання 425 позик на суму 17 мільйонів євро. Загальна сума цього проєкту становить 42,5 мільйона євро.

Третій – будівництво та реконструкція соціального житла для тимчасового проживання ВПО. Цей проєкт вартістю 24,2 мільйона євро дозволить отримати до 700 квартир.

Вона наголосила, що у 2024 році загальна сума цих проєктів становить майже 140 мільйонів євро. Це загалом 2800 квартир, де зможуть жити до 10 тисяч внутрішніх переселенців.

"Ми працюємо з німецьким урядом. Ці проєкти реально працюють, тож їх необхідно масштабувати. Ми звертаємося до урядів країн-партнерів і просимо їх долучатися", – зазначила Ірина Верещук.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті