Верещук: "Колаборанти шукають можливості виїхати за кордон та легалізуватися"

Колаборанти шукають можливості виїхати за кордон та легалізуватися. Про це заявила віцепремʼєр-міністр України Ірина Верещук на спеціальній нараді, учасники якої обговорили механізми протидії легалізації колаборантів за кордоном, - повідомляє 12 січня у Телеграм Мінреінтеграції.

Зазначається, що у нараді взяли участь посадовці Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Меджлісу кримськотатарського народу, Нацполіції, Державної міграційної служби та СБУ.

"Увагу зосередили на протидії легалізації за кордоном громадян України, які проживали на ТОТ і вчиняли злочини проти української державності. З метою завчасного реагування на подібні спроби учасники наради домовилися посилити обмін інформацією між зацікавленими органами для скоординованої роботи в зазначеному напрямі", - йдеться у повідомленні.

Також було запропоновано створити робочу групу, яка працюватиме над удосконаленням законодавства в частині кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність. Зокрема, над питанням чіткого розмежування кваліфікації дій, які можуть мати ознаки колабораційної діяльності або пособництва державі-агресору.

"Колаборанти шукають можливості виїхати за кордон та легалізуватися, використовуючи українські документи. Маємо всіляко цьому завадити. Тому закликаю присутніх представників силового блоку та державних установ налагодити чітку комунікацію між відповідальними відомствами для завчасного виявлення таких випадків і належного реагування", – зазначила Ірина Верещук.

Як повідомлялося, СБУ затримала чиновницю-зрадницю з Херсона. Намагалася зникнути в Польщі.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті