Верещук доручила Фонду держмайна підготувати перелік гуртожитків у регіонах для переселенців

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук доручила Фонду державного майна України підготувати перелік гуртожитків в областях та надати ці дані місцевим органам влади для вирішення питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Телеграм.

Під головуванням Верещук відбулася нарада з питань житла для ВПО, учасники якої обговорили розроблення урядової Стратегії забезпечення житлом ВПО на 2025–2030 роки.

Зокрема йшлося про те, що для комплексного розв’язання цього питання необхідно провести системний аудит житлового фонду.

Як заявили учасники наради, "це дасть змогу визначити об’єкти державної власності, що розташовані на територіях відповідних областей і можуть бути придатні для тимчасового проживання переміщених осіб".

За результатами наради Верещук доручила Фонду держмайна підготувати перелік гуртожитків і надати список центральним органам виконавчої влади (балансоутримувачам) і місцевим органам влади.

Надалі вони мають спільно проаналізувати об’єкти та визначити, які з них можуть бути передані до комунальної власності.

Крім того, в межах Координаційних центрів підтримки цивільного населення при обласних військових адміністраціях доручено створити робочі групи, які опікуватимуться зазначеними питаннями.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті