Угорщина заморозила російські активи на 870 млн євро

Угорщина заморозила російські активи на загальну суму 870 мільйонів євро, що на порядки більше, ніж минулого разу. Про це 16 грудня повідомляє угорське видання Nepszava.

"Значні підсанкційні активи були виявлені в Угорщині в листопаді, саме тоді, коли боротьба за кошти ЄС із Брюсселем загострилася, оскільки наприкінці минулого місяця ЄК оголосила, що рекомендуватиме заморозити частину субсидій для Угорщини", - пише видання.

Загальна сума заморожених активів сягнула 350 мільярдів флоринтів (870 мільйонів євро). Для порівняння, в рамках останнього блокування Угорщина заморозила 1,2 мільйона флоринтів (близько 3000 євро).

Угорські журналісти зазначають, що загалом у Євросоюзі заморозили близько 19 мільярдів євро російських приватних активів. За останніми даними, наприклад, в Італії – це 2,3 мільярда євро, у Німеччині – 2,2 мільярда, в Австрії – майже 1,8 мільярда, у Болгарії – 11,3 мільйона, у Чехії – 10,8 мільйона, у Словаччини – 4,9 мільйони євро.

Проте, як уточнює видання, реальна кількість заарештованого російського державного майна невідома. Через війну проти України Євросоюз ввів санкції проти 1241 особи та 118 організацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Швейцарія заморозила російські активи на 7,2 мільярди євро.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті