Угорщина заблокувала виділення ЄС 18 млрд євро допомоги для України у 2023 році- Bloomberg

Представники Угорщини заблокували затвердження пакету фінансової допомоги Україні в ЄС на 2023 рік. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За даними видання, міністр закордонних справ Петер Сійярто вже обмовився про позицію Угорщини під час виступу на конференції в Софії. За його словами, Угорщина не буде  підтримувати жоден з проєктів, у якому йдеться про спільне фінансування потреб України країнами ЄС.

Однією з причин такого рішення угорського уряду аналітики називають невиплату ЄС грошей на відновлення країни після пандемії, на які розраховували в Угорщині. В свою чергу, ЄС не платить офіційному Будапешту через порушення принципів верховенства закону, прийнятих в ЄС.

Як повідомлялося раніше, Угорщина не бачить сенсу в санкціях для росії. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті