Великобританія виділить 15 млн фунтів на підтримку українців, які постраждали від війни

Великобританія ухвалила рішення виділити 15 мільйонів фунтів на підтримку українців, які найбільше постраждали від війни і зараз перебувають в Україні та Польщі. Про це повідомляє офіційний сайт британського уряду.

Загалом на вирішення різних гуманітарних криз британці виділяють 36 мільйонів фунтів – крім допомоги українцям частина грошей піде на підтримку сирійців, які також страждають від війни та підтримки Східної Африки у боротьбі з голодом.

"Британське фінансування дозволить підтримати до 200 тисяч найбільш вразливих українців, які постраждали від російського вторгнення. Серед них діти, люди похилого віку та люди з обмеженими можливостями", - йдеться в офіційному прес-релізі.

Йдеться про підтримку біженців, які вимушено переїхали в інші регіони України або зовсім опинилися в Польщі – куди й прибули більшість наших громадян, які втекли від війни.

За словами представників британського уряду, Міжнародна організація з надання допомоги Mercy Corps працюватиме безпосередньо з людьми, щоб надавати їм екстрену допомогу і оперативно допомагати з запитами, що виникають – по їжі, воді, психологічній підтримці або допомозі з доглядом за дітьми.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що для відновлення України згуртуються понад 200 великих міст Європи.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті