Великобританія надішле Україні боєприпаси на суму 250 млн фунтів - ЗМІ

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак сьогодні, 19 грудня, візьме участь у зустрічі країн, що входять до Об'єднаного експедиційного корпусу (JEF), присвяченої протидії російській загрозі у Північному та Балтійському регіонах, - пише ВВС.News.

JEF об'єднує десять країн-однодумців, які поділяють відданість демократії, правам людини та верховенству закону, а також довгу історію спільних військових операцій.

Видання зазначило, що Британський прем'єр закликає лідерів JEF підтримувати чи підвищити нинішній рівень підтримки України у 2023 році.

"Великобританія оголосить, що наступного року поставить Україні сотні тисяч артилерійських боєприпасів на суму 250 млн фунтів стерлінгів. Великобританія вже є провідним європейським постачальником озброєнь Україні, включаючи реактивні системи залпового вогню та надані нещодавно Києву нещодавно 125 зенітних зброї. 100 тис. боєприпасів", - пише видання.

На зустрічі JEF у Ризі, у якій беруть участь лідери Данії, Фінляндії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Нідерландів, Швеції, Норвегії та Великобританії, також виступить президент України Володимир Зеленський.

Учасники зустрічі обговорять, зокрема, необхідність зміцнення протиповітряної оборони України.

Також очікується, що вони активізують співпрацю між країнами JEF, зокрема обмін розвідданими, та посилять захист від гібридних загроз критично важливій національній інфраструктурі.

Крім того, вони також обговорять підтримку Фінляндії та Швеції перед їх вступом до НАТО та розширення спільних навчань для подальшого зміцнення альянсу JEF.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті