Великобританія заблокувала трансляцію виступу Львової-Белової на неформальному засіданні Ради Безпеки ООН. "Нехай дає свідчення в Гаазі"

Представництво Великобританії в ООН заблокувало виступ підсудної у Гаазькому Міжнародному кримінальному суді Марії Львової-Белової. Про це йдеться в офіційному Twitter-акаунті представництва.

"Завтра Росія проведе неформальну зустріч  щодо «евакуації» українських дітей з України до Росії. Росія запросила для брифінгу Марію Львову-Бєлову. Минулого місяця МКС видав ордер на її арешт. Посол Великобританії не братиме участі. Марія Львова-Бєлова нібито несе відповідальність за військові злочини незаконної депортації та незаконного переміщення українських дітей. Ми заблокували трансляцію зустрічі на UNTV. Їй не слід надавати платформу ООН для поширення дезінформації. Якщо Марія Львова-Бєлова хоче відповісти за свої дії, вона може це зробити в Гаазі", - йдеться в офіційному повідомленні британського представництва.

На цю подію відреагували в Офісі Президента Україна: керівник установи Андрій Єрмак подякував Великобританії за цю позицію у своєму телеграм-каналі.

Як повідомлялося раніше, дитячий омбудсмен РФ Марія Львова-Бєлова заявила, що російським спецслужбам вдалося зупинити на кордоні з Білоруссю дитину з Маріуполя, яка хотіла повернутися в Україну до своєї сестри

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті