Велика Британія передасть Україні броньовані розвідувальні машини Scimitar Mk2

Велика Британія передасть Україні броньовані розвідувальні машини Scimitar Mk2 після їх підготовки спеціалістами. Про це повідомляє спільне британо-німецьке підприємство Rheinmetall BAE Systems Land у Twitter, - пише Liga.net.

Зусилля представників польової підтримки компанії дозволили передати Україні 23 одиниці техніки впродовж 32 днів.

Спеціалісти надали підтримку у діагностуванні несправностей, надали технічні консультації та рекомендації з ремонту, поради щодо безпеки транспортних засобів, провели дорожні випробування та взяли участь у ремонті.

Представники компанії працювали у Німеччині, там вони допомагали військовим британської армії, які перебувають у Європі.

Scimitar Mark (Mk) 2 — модернізована версія броньованої розвідувальної машини Scimitar, перебуває на озброєнні британської армії.

Перші модернізовані машини були отримані армією Британії для розгортання в Афганістані у вересні 2011 року.

Техніка оснащена дистанційно керованим озброєнням та додатковими рішеннями для башти з електроприводом для підвищення смертоносності. Машина може більш ефективно уражати всі типи цілей противника, пише Army Technology.

Scimitar Mk2 оснащений керамічною балістичною бронею Plasan для посиленого захисту від загроз кінетичної енергії. На корпус машини прикріплено стрижневу броню для захисту від реактивних гранатометів (РПГ), а паливні баки захищені від вибухів.

Корпус і башта техніки оснащені посиленим протимінно-вибуховим захистом і засобами електронної протидії для захисту від саморобних вибухових пристроїв (СВУ).

Як повідомлялося, 18 серпня стало відомо, що Британія надасть Україні засоби протиповітряної оборони на суму понад 90 млн фунтів стерлінгів (~$114 млн). Найбільший контракт піде на системи протидії безпілотникам. 31 серпня новий міністр оборони Британії заявив, що він продовжить допомагати Україні у війні проти росії.

1 вересня видання Politico повідомило, що Україна може отримати першу партію американських танків M1 Abrams вже в середині вересня. На Заході сподіваються, що машини допоможуть у наступі.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті