Вашингтон не вимагав припинити атаки України по нафтовій інфраструктурі РФ - Подоляк

Вашингтон не вимагав припинити атаки України по нафтовій інфраструктурі РФ. Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телеканала "Дождь".

"Це фіктивна інформація. Ніхто не буде після двох років повномасштабної війни диктувати Україні умови ведення цієї війни. У рамках міжнародного права Україна може "знежирювати" російські інструменти ведення війни. Паливо є базовим інструментом ведення війни. Україна буде руйнувати паливну інфраструктуру", - сказав Подоляк.

Він підкреслив, що росія завдає ударів по критичній інфраструктурі України з "геноцидними" намірами, тоді як Україна знищує інфраструктуру війни. 

Як повідомлялося, США нібито закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру РФ, зокрема, НПЗ, оскільки такі удари можуть призвести до зростання світових цін на паливо

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті