"Вам не стидно?" - митрополит Павло прореагував на продовження домашнього арешту та прізвисько "Паша Мерседес"

Суд продовжив митрополиту Павлу (Петру Лебідю), який останнім часом відомий під прізвиськом "Паша Мерседес", продовжили домашній арешт до 1 липня. Відповідне рішення ухвалили судді Соломʼянського районного суду міста Києва 29 травня, повідомила із зали суду кореспондентка "Суспільного".

"Митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Української православної церкви Московського патріархату, колишньому наміснику Києво-Печерської лаври Павлу (Петру Лебідю) продовжили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, – сказано в повідомленні. – Суд задовольнив клопотання прокурора продовжити цілодобовий домашній арешт до 1 липня із зобов’язанням носити браслет. Питання щодо продовження запобіжного заходу розглядали судді Соломʼянського районного суду міста Києва".

Судове засідання переривала повітряна тривога, оголошена в столиці. Після відбою суд поновив роботу.

Зазначається, що митрополит Павло відреагував на клопотання, звернувшись до прокурора і слідчого СБУ з такими словами: "Вам не стидно, що ви пишете? Одному і другому".

Під час засідання 29 травня митрополит заперечував зв’язки з Московським патріархатом, а також висловлював обурення через прізвисько "Паша Мерседес", яке закріпилося за ним через використання дорогих автівок.

"Те, що нам приліпили прокурори Московський патріархат, і те, що я розпалюю ворожнечу – неправда. Ми ісповідуємо миролюбство. Я не згідний з прокурором. Я за два місяці нічого не порушував. Я за державу вболіваю, хочу закінчення російської агресії. Мені цікаво, чому я "Мерседес"? Я ніколи не був ворогом. На основі чого мені приписують запобіжний захід? Я зрозумів, що це політичне", – сказав підозрюваний.

Раніше повідомлялось, що вигнанний з Києво-Печерської Лаври Павло Лебідь погрожує карою небесною Зеленському.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті