ВАКС звільнив ексчиновника Міноборони Олександра Лієва з-під варти

Вищий антикорупційний суд ( ВАКС) звільнив з-під варти Олександра Лієва, колишнього керівника Департаменту військово-технічної політики Міністерства оборони, який фігурує у так званій справі Львівського арсеналу. Про це повідомляє ЛІГА 16 березня. 

Рішення ухвалив суддя Ярослав Шкодін, який з самого початку не хотів брати Лієва під варту – його заарештували тільки за рішенням Апеляційної палати ВАКС.

Розгляд клопотання адвокатів про звільнення з-під варти відбувався без присутності прокурора, тому що, як з'ясувалося під час засідання, Спеціалізована антикорупційна прокуратура більше не веде цю справу.

13 березня 2024 року в ній було змінено підслідність, матеріали по Лієву передали з Національного антикорупційного бюро до Головного слідчого управління Національної поліції.Достатніх доказів, щоб підозрювати Лієва за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу, на думку САП, немає.

"Якщо Спеціалізована антикорупційна прокуратура не бачить складу злочину, то як його може побачити суд", – сказав суддя Ярослав Шкодін, оголошуючи рішення.

Лієву обрали новий запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Нагадаємо, ексдиректора департаменту Міноборони Лієва було взято під варту 12 лютого. 

Як повідомлялося, ексдиректор Департаменту Міноборони Олександр Лієв не пройшов тест на поліграфі, який організував сам. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті