ВАКС засудив експосадовця ГПУ до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) ухвалила вирок та визнала винуватим колишнього заступника начальника департаменту ГПУ у вчиненні кримінальних правопорушень, - повідомила пресслужба ВАКС 31 січня.

Зокрема, мова йде про Дмитра Суса, якого підозрювали у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, а також декларуванні недостовірних даних. Суд визнав його винним у провопорушеннях, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191 та ч. 5 ст. 191 КК України.

"На підставі ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим остаточно призначити покарання у виді 9 (дев’яти) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на 3 (три) роки та з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна", - йдеться у повідомленні.

Також суд позбавив обвинуваченого класного чину – старший радник юстиції.

Крім того, ВАКС конфіскував у дохід держави усе майно (2 квартири, 2 земельні ділянки, гараж та автомобіль), на яке накладено арешт ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 07 серпня 2017 року.

Зазначається, що вирок може бути оскаржений упродовж тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті