ВАКС засудив експосадовця ГПУ до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) ухвалила вирок та визнала винуватим колишнього заступника начальника департаменту ГПУ у вчиненні кримінальних правопорушень, - повідомила пресслужба ВАКС 31 січня.

Зокрема, мова йде про Дмитра Суса, якого підозрювали у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, а також декларуванні недостовірних даних. Суд визнав його винним у провопорушеннях, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191 та ч. 5 ст. 191 КК України.

"На підставі ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим остаточно призначити покарання у виді 9 (дев’яти) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на 3 (три) роки та з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна", - йдеться у повідомленні.

Також суд позбавив обвинуваченого класного чину – старший радник юстиції.

Крім того, ВАКС конфіскував у дохід держави усе майно (2 квартири, 2 земельні ділянки, гараж та автомобіль), на яке накладено арешт ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 07 серпня 2017 року.

Зазначається, що вирок може бути оскаржений упродовж тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті