У Запорізькій області двоє військових РФ вкрали 138 тисяч тонн зерна

Російські військові разом із двома місцевими жителями вкрали 138 тисяч тонн зерна на окупованій території Запорізької області. Про це 23 серпня повідомляє Офіс Генерального прокурора.

"Офіс Генпрокурора двом військовим РФ і двом місцевим жителям заочно повідомив про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, а також про допомогу державі-агресору", - повідомляють в Офісі генпрокурора.

Правоохоронці зазначають, що підозрювані забезпечували масштабне привласнення майна сільгосппідприємств та вивезення зерна з елеваторів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Йдеться про російського солдата із позивним "Алтай", якого призначили псевдокомендантом "військово-цивільної адміністрації" Кам'янсько-Дніпровського району. Його заступником став другий росіянин – військовий із позивним "Волга".

Ця пара з допомогою російських солдатів захопили майнові комплекси. Також вони призначили керівниками найбільших операторів зерносховищ на окупованій території двох місцевих мешканців. У результаті ця четвірка присвоювала та вивозила до Росії українську сільгосппродукцію.

У результаті лише із двох зерносховищ області вдалося вкрасти понад 138 тисяч тонн урожаю. Всю цю продукцію вивозили на територію тимчасово окупованого Криму, а також до Краснодарського краю РФ.

Нагадаємо, що наприкінці липня стало відомо, що росіяни викрали півмільйона тонн зерна на території України.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті