В Ірпені відкрилося модульне містечко "Дубки": понад 350 мешканців отримали дах над головою (ФОТО)

Ще 352 мешканця Ірпеня, які втратили дах над головою через російське вторгнення, отримали тимчасове житло у модульному містечку “Дубки”. Про це у Telegram повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

"Ще 352 мешканці Ірпеня, які втратили дах над головою через російську агресію, отримають затишне і комфортне тимчасове житло у рідному місті. Сьогодні разом із Послом Польщі в Україні Бартошем Ціхоцкі, Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим, головою КОВА Олексієм Кулебою, головою Інвестради Ірпеня Володимиром Карплюком ми запустили в повноцінну роботу модульне містечко «Дубки»", - написав Маркушин.

Модульні конструкції безкоштовно отримано від уряду Польщі за домовленостями з міністерством розвитку громад та територій України .

Модульне містечко «Дубки» складається із 88 чотиримісних житлових модулів. 55 із них – вже заселені. В них облаштувалися сім’ї медиків, освітян та військовослужбовців, які залишилися без житла. Також на території містечка є бібліотека, невеликий спортзал, дитяча ігрова кімната, кімната для відпочинку та зона для прання і прасування.

Мешканцям «Дубків» не доведеться самим куховарити, адже для них готуватиме смачні гарячі страви команда World Central Kitchen.

"Ми вже почали роботи над облаштуванням ще одного такого ж модульного містечка на території санаторію «Дубки». Тож якщо б ви хотіли подати заявку на проживання у тимчасовому житлі прошу звертайтеся в Ірпінську міську раду", - додав мер.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті