На Вінниччині поховали монаха, що загинув під час російського обстрілу у старовинній обітелі УПЦ

На Вінниччині 2 листопада поховали послушника, який загинув у старовинному Лядівському Усікновенському скельному чоловічому монастирі під час ракетного обстрілу 31 жовтня. Про це повідомляють у Вінницькій епархії УПЦ.



"Уранці 31 жовтня російські війська здійснили масовану ракетну атаку по всій території України. Внаслідок цього в  Лядівському  Усікновенському скельному чоловічому монастирі під час Літургії був пошкоджений іконостас, впало панікадило та повибивало вікна.  На жаль, загинув послушник Вадим, якого сьогодні провели в останню путь", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Усекновенський скельний монастир було засновано у 1013 році преподобним Антонієм Печерським, який повертався з Афона та Константинополя до Києва. Він нібито сам собі вирубав у скелі келію, яка й досі носить його ім'я. Перша літописна згадка про монастир відноситься до 1159 (оповідання про похід князя Івана Берладника на Нинизьї).

У наш час монастир також є одним з духовних центрів Поділля.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті