В "Укренерго" стурбовані стрімким зростанням споживання електроенергії та попереджають про ризики сбою системи

Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" фіксує дуже стрімке зростання споживання з середини понеділка і закликає до економного споживання електроенергії.  Про це енергокомпанія повідомила у Телеграм 8 січня. 

"Уже в обідні години, між 13:00 і 14:00, рівень споживання електроенергії перевищив відповідний показник попереднього робочого дня, п'ятниці, 5 січня, на 13,4%", - йдеться у повідомленні.

Причиною зростання споживання він називає початок робочого тижня і значне похолодання в усіх регіонах України. Крім того, у південному регіоні поступово відновлюється енергопостачання споживачів, знеструмлених через негоду.

В "Укренерго" пояснили, що таке стрімке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на електростанції, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, і може загрожувати технологічними порушеннями.

Для того, щоб допомогти енергосистемі працювати в складних умовах, "Укренерго" закликає дотримуватися простих правил раціонального використання електроприладів протягом дня: вимкніть "зайве" світло в приміщеннях, а також кондиціонери й обігрівачі, якщо температура повітря комфортна, не вмикайте вдома одразу кілька потужних приладів, на роботі в обідню перерву - разом чайник і мікрохвильовку, вийміть зарядні пристрої з розеток, якщо вони вже зарядили гаджети.

"Пам'ятайте, що кожен із нас може допомогти працювати енергосистемі збалансовано", - наголосила НЕК.

Нагадаємо, раніше в "Укренерго" повідомили, чи можливий колапс в енергосистемі, навіть якщо росія скористається періодом похолодання. 

Як повідомлялося, 9 грудня в енергосистемі України був зафіксований дефіцит, і аварійну допомогу третій день поспіль вимушено беруть у сусідніх країнах. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті