В Україні збили рашистську ракету, яку вперше відстежили за допомогою застосунку "єППО"

Над Україною збили ракету "Калібр", яку вперше відстежили за допомогою мобільного застосунку "єППО". Це сталось вранці 22 жовтня на півдні країни, повідомив один із розробників "єППО", представник конструкторської групи "Технарі" Геннадій Сульдін на своїй сторінці у Facebook 26 жовтня.

"Зранку на Півдні України 22. 10. 2022 р. відбулося перше бойове застосування додатка "єППО" по російської крилатої ракеті, – написав Сульдін. – "Калібр" летів на дуже малої висоті, завдяки особливостям рельєфа місцевості локаційно не спостерігався. Але декілька пильних громадян побачили бл***ну і сповістили військових за допомогою додатка "єППО". Наші зенітники за кілька секунд отримали цілевказання, мали достатньо часу та без зайвих проблем, як на тренажері збили "Калібр" з ПЗРК "Ігла"".

Уточнюється, що система спрацювала саме так, як мріяли в травні на початку розробки додатку його автори.

"До речі, "єППО" замислювався саме як засіб відстеження низьколетаючих дозвукових крилатих ракет, перш за все "Калібрів", – зазначив автор допису. – Загроза типу "шахед" з'явилася набагато пізніше".

Раніше повідомлялось, що рашисти втратили 480 окупантів та 30 бронемашин за добу.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті