В Україні ліквідували священика РПЦ, який закликав "більше народжувати для фронту"

6 листопада 2022 року клірик Московської єпархії, настоятель храму великомучениці Варвари та преподобного Іллі Муромця - Патріаршого подвір'я селища Власиха Московської області РФ протоієрей Михайло Васильєв загинув у бойових діях проти України. Як повідомляється на офіційному сайті РПЦ, сталося це під час виконання ним "душпастирських обов’язків".

Васильєв 1971 року народження. Випускник МДУ ім. Михайла Ломоносова та Академії Генерального штабу збройних сил Російської Федерації.

Як представник РПЦ брав участь у "відрядженнях" до Косово, Боснії, Грузії, Кіргизстану, Північного Кавказу, Сирії, де супроводжував російських військових.

Васильєв був парохом храму великомучениці Варвари і преподобного Іллі Муромця - Патріаршого подвір'я у селищі Власиха Московської області. Це парафія при штабі Ракетних військ спеціального призначення росії.

Він став широко відомий восени 2022 року після інтерв'ю, де порадив російським "дамам" більше народжувати, щоб не так страшно було відправляти дітей на війну.

"Господь дав кожній дамі народити безліч діток, і якщо вона відмовилася від штучних засобів переривання вагітності, то дитина буде не одна, і буде не так боляче і страшно з нею розлучатися", - казав він.

Як повідомлялося раніше, самарські попи відмовилися їхати в Україну підтримувати "дух" окупантів, оскільки "беззахисні перед небезпеками".

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті