В Україні зареєстрували 120 тисяч дітей, котрі постраждали від війни, і їх більшає - Жолнович

Законопроєкт про основи соціальної захищеності дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ проти України, вже підготовлений до другого читання; саме цей документ комплексно вирішує питання підтримки дітей, які постраждали через війну. Про це під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України сказала міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, повідомляє Укрінформ.

"Так, справді, дітей, котрі постраждали від війни, більшає. Це діти, які визначені законом "Про охорону дитинства" та законом "Про гарантії для внутрішньо переміщених осіб". Таких дітей сьогодні зареєстровано 120 тисяч", - сказала Жолнович.

Вона зазначила, що наразі підготовлено до другого читання законопроєкт 9042-1, який комплексно вирішує питання підтримки дітей, що постраждали від війни, з точки зору персоналізації їхніх потреб.

Як повідомлялося, влітку Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт №9042-1, що надає державну підтримку дітям, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. Інформація про дітей, а також про шкоду, завдану їм росією, міститиметься в Державному реєстрі дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті